Tulin aloittaneeksi edellisen blogin miettimällä kylpytynnyrien yleistymistä, joten jatketaan nyt tällä kirjoituksella niiden ympärillä. Vaikka kylpytynnyrit eivät meidän valikoimaamme kuulu, kuuluvat paljunomistajatkin osana asiakaskuntaamme. Tarkemmin sanottuna – jos unohdetaan nyt esimerkiksi eristepeitteet ja keskitytään allaspusseihin – erityisesti puisen kylpytynnyrin omistajat.
Puisessa kylpytynnyrissä allaspussista on hyötyä kahdesta syystä:
- Ensimmäinen syy on se, että tynnyri vuotaa esimerkiksi käyttökatkoista johtuen. Allaspussi toimii vesieristeenä kylpytynnyrissä siinä missä altaassakin.
- Toinen syy on puisen kylpytynnyrin puhtaanapito. Allasmuovin sileästä pinnasta saa lian ja epäpuhtaudet puhdistettua helpommin kuin puupinnalta.
Puhtaanapidon kannalta tietysti kaikkein helpointa on, jos allaspussi on muotoiltu penkkien mukaan, kuten tässä kuvassa täyttyvässä 8-kulmaisessa kylpytynnyrissä.
Usein puisissa paljuissa on kuitenkin irtiruuvattavat penkit, eikä penkkejä muotoilla allaspussiin vaan ne irrotetaan allaspussin asennuksen ajaksi. Kiinnitettäessä penkkejä uudelleen tai tehtäessä läpivientejä allaspussin läpi, pitää tietenkin muistaa tiivistys; vaikkapa polymeeriliimamassa käy tarkoitukseen hyvin.
Ja miten se itse asennus sitten tapahtuu? Perusperiaate on ihan sama kuin uima-altaan allaspussia asentaessa, eli pussi kiinnitetään ainoastaan yläreunasta. Kylpytynnyrin seinämä on yleensä niin ohut, että allaspussin asennusvaran pystyy kääntämään reunan yli ulkopuolelle. Allaspussi kiinnitetään ensin reunan yläpintaan esim. niittaamalla, jonka jälkeen päälle ruuvataan useimmiten reunalauta. Allaspussin tulee jäädä joka tapauksessa yläreunasta puristuksiin kahden pinnan väliin.
Vaikkapa tältä näyttää siis turkoosinsinisellä allaspussilla varustettu kylpytynnyri: